Jetteke Peeters (Voorzitter)

 

Mijn naam is Jetteke Peeters, en in 2011 begon mijn verhaal met Kenia en Saina Primary School. Dat jaar besloot ik in plaats van een ‘normale’  vakantie om 4 weken vrijwilligerswerk te gaan doen op een basisschool in Kenia. Ik kwam er terecht in Kajiado, op Saina Primary School.

Die 4 weken hebben mijn leven veranderd. Kinderen, vaak met 1 of zelfs geen ouders, in minuscule hutjes van golfplaten, zonder (stromend) water of sanitaire voorzieningen. Honger, ziektes en allerlei andere bedreigingen zoals criminaliteit en drugs zijn er orde van de dag. Het gevoel om de mensen in Kajiado, en speciaal de kinderen, te blijven helpen na mijn eerste bezoek, heeft me nooit losgelaten. Voor hen is er weinig hoop op een betere toekomst, tenzij er hulp van buitenaf komt.

De reden dat ik me graag wilde richten op het onderwijs, is dat dit een enorme impact heeft op de hele gemeenschap. Educatie helpt niet alleen het kind dat die educatie krijgt, maar ook de mensen om hem/haar heen. Men kan een betere toekomst geven aan ouders, broers en zussen, en later mogelijk aan een eigen gezin. Met educatie helpen we dus veel meer mensen dan alleen dat kind. De schoolcarrière van teveel kinderen eindigt na de basisschool, en dat willen wij graag veranderen voor zoveel mogelijk kinderen.

Mijn droom? Dat we ooit een aantal kinderen niet alleen de middelbare school kunnen laten voltooien, maar zelfs kunnen laten studeren. Die weg is nog lang, dat realiseer ik me goed. We willen vooral geleidelijk aan groeien, waardoor we van beide kanten, hier en in Kenia, kunnen groeien in onze taken. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het gaat lukken!

Jetteke
Jetteke and Nepiteima

Chantal Kramer (Secretaris)

Mijn naam is Chantal Kramer. Sponsor van het eerste uur van het project dat in eerste instantie is opgezet door onze huidige voorzitter Jetteke Peeters. Enthousiast gemaakt door haar verhalen en belevenissen in Kajiado, Kenia, heb ik me begin 2013, toen de plannen ontstonden om het project van Jetteke een formeler karakter te geven door het oprichten van een stichting, zonder twijfel aangemeld als bestuurslid.

Ontwikkelingswerk heeft mij altijd getriggerd, maar tot op heden had ik geen concrete manier om daar invulling aan te geven. Ook nooit die stap gezet, anders dan het simpelweg overmaken van geld aan bijvoorbeeld Unicef. Deze stichting biedt mij de mogelijkheid om op een kleinschalige, maar gerichte wijze, een bijdrage te leveren aan het verbeteren van kansen van jonge kinderen die niet geboren zijn in een welvaartsituatie zoals wij die (op veel plaatsen) in Nederland kennen.  

In mijn dagelijkse leven ben ik juridisch adviseur bij een gemeente. Tevens ben ik mediator en vrijwilliger bij buurtbemiddeling. Ik sport veel en graag en hou van het maken van verre reizen.

Eerlijk is eerlijk…het is soms met al deze activiteiten passen en meten om alle bordjes hoog te houden….maar de werkzaamheden verrijken mijn leven en kijk op de wereld. Het is dan ook zeker de moeite waard om hier tijd en energie in te steken en er op deze manier voor te zorgen dat net dat ene…dat beetje hulp….kinderen aan de andere kant van de wereld een kans geeft…een kans op een beter leven!

 

 

Chantal
Chantal Kramer

Saskia Heuts (Penningmeester)

Mijn naam is Saskia Heuts en sinds de oprichting van Stichting Saina Hope Penningmeester. Jetteke Peeters (Voorzitter) vertelde mij over haar verhalen en ervaringen opgedaan tijdens haar bezoek op Saina Primary School in Kajido (Kenia). Het heeft mij enorm aangegrepen toen ik hoorde in welke erbarmelijke omstandigheden deze kinderen leven. Daar ontwikkelingswerk ‘het andere’ mij altijd heeft gefascineerd hoefde ik er niet over na te denken om mij aan te melden als bestuurslid. Hoe mooi zou het zijn om voor deze kinderen een kleine bijdrage te kunnen leveren aan een betere toekomst.

Het is voor mij een ideale manier om betrokken te raken bij de ontwikkeling van de lokale kinderen die vaak al veel meegemaakt hebben in hun leven. Mijn enthousiasme, inzet en motivatie zijn dan ook heel belangrijk. Toch iets kunnen bijdragen waardoor een groep mensen die niet van onze westerse mogelijkheden genieten blij kan maken!

Zoals ik altijd zeg  “je kunt niet in je eentje de hele wereld beter maken maar alle kleine beetjes helpen als jezelf maar iets doet”! We gaan er met z’n allen een mooi jaar van maken!

Saskia
Saskia