Saina Primary School

Met de steun van onze donateurs kunnen wij verbeteringen aanbrengen op Saina Primary School.
Zo is er schoolmateriaal gedoneerd, zoals pennen, lesboeken, bibliotheekboeken, schriften, tekenmateriaal etc. Ook zijn er voor de kinderen voetbalgoals en korfbalpalen neergezet.

Voetballen

Fruitdag

Een jaarlijks terugkerende actie is de fruitdag. Veel kinderen van Saina Primary School eten geen of nauwelijks fruit. Enorm jammer, omdat Kenia fruit in overvloed heeft. Maar fruit is een stuk duurder dan maismeel of bonen en een luxe die veel mensen niet kunnen betalen. Sinds ons eerste jaar kopen we bij elk bezoek voor de hele school het fruit dat op dat moment in het seizoen is. Tijdens ons laatste bezoek hebben wij voor slechts 30 euro 550 kinderen getrakteerd op bananen, en een week later op sinaasappelen. De kinderen genieten er zichtbaar van en het fruit wordt bijna met schil en al verorberd. Bovendien zijn het broodnodige vitaminen. Wat zou het mooi zijn als we dit wekelijks zouden kunnen doen!

Sinaasappels uitdelen
Sinaasappels uitdelen
Bananen uitdelen
bananen uitdelen

Klaslokalen

Ook zijn er nieuwe lokalen gebouw, deels met behulp van donaties van Stichting Saina Hope. Het overige deel wordt bijgedragen door de ouders en de lokale overheid. Doordat iedereen een steentje bijdraagt, wordt de hele gemeenschap betrokken bij de ontwikkeling van de school.

De school in 2016