Huidige situatie

Maar liefst 50% van de Keniase kinderen gaat niet naar de middelbare school. Omdat het vervolgonderwijs niet meer gratis is, is het voor de meeste ouders niet op te brengen om hun kinderen na de basisschool door te laten leren. In veel gevallen gaan zij dus werken om hun ouders  te helpen met het verdienen van de kost. Veel meisjes worden al vanaf 14 jaar uitgehuwelijkt aan een veelal veel oudere man.

Eerste twee kinderen naar de middelbare school!

Eind 2014 zijn de eerste kinderen van Saina Primary afgestudeerd aan de basisschool. De kinderen hebben een utnodigingsbrief gekregen van de middelbare school en nu is het aan hun ouders om te beslissen of zij hun kind naar de middelbare school kunnen laten gaan. Voor velen van hen is het gewoonweg te duur. Stichting Saina Hope is daarom in 2015 een nieuw programma gestart, waarbij ze enkele kinderen ondersteunen. Wij nemen ze voor 4 jaar op in ons programma, zodat ze hun middelbare school kunnen afmaken. Ouders doen ook een kleine bijdrage om zo hun committment te tonen aan de opleiding van hun kind.

In 2018 steunt Saina Hope 14 kinderen en doen de eerste kinderen aan het eind van het jaar examen. Zij gaan naar verwachting eind 2019 starten met een vervolgopleiding.  

Wist u dat..

  • Ca. 40% van de meisjes in de Kajiado regio trouwt voor haar 18e?
  • Dit eigenlijk niet mag, maar deze wet nauwelijks nageleefd wordt?
  • Het middelbare schoolonderwijs in Kenia gemiddeld tussen de 500-1000 Euro per jaar kost?
  • Deze kosten afhankelijk zijn van het soort school waarvoor zij geselecteerd worden?
  • Ca 25% van de kinderen die worden toegelaten tot een middelbare school, hier niet naar toe kunnen vanwege de kosten?

Als u ons daarbij wilt steunen

Wilt u een donatie doen om de middelbare school voor meer kinderen mogelijk te maken, of wilt u hier met ons over praten, neem dan contact met ons op.