Amos is een jongen van 15 jaar, zit in klas 6  en is sinds 2012 sponsorkind van ons programma. Onze penningmeester, Saskia, is zijn sponsor en heeft hem tijdens het bezoek van afgelopen juni dan ook eindelijk mogen ontmoeten. Als baby is Amos zwaar ondervoed geweest en hierdoor is hij voor zijn leeftijd vrij klein.  Hij woont samen met z’n moeder in een huisje van golfplaten zonder elektriciteit en stromend water; zijn vader heeft hen in de steek gelaten. In hun huis staat een klein bankje met tafeltje, wat keukenspullen en een bed. De golfplaten zijn licht blauw geverfd en dat geeft het armoedige huisje toch een frisse uitstraling. Agnes, zijn moeder, werkt 6 lange dagen per week in een hotel als schoonmaakster. Amos neemt de meeste huishoudelijke taken voor zijn rekening.

Tijdens ons bezoek bij hem thuis heeft hij speciaal frisdrank mogen kopen en voordat wij dit opdrinken zegt Amos eerst een gebed. Hij is erg gelovig, bidt veel, en gaat elke zondag naar de kerk. Dankzij zijn eigen gemaakte radio inclusief boxen, want handig is hij, kan hij ook Gospelmuziek luisteren. Op school heeft hij zelfs de bijnaam “Pastor”gekregen. Vol trots laat hij ons zijn 2 konijnen zien die hij goed verzorgd. Nadat ze zijn vetgemest zal hij ze verkopen.

Hij is dankbaar dat hij een sponsor heeft, bewaart zorgvuldig alle correspondentie en kijkt geregeld naar de foto´s die hij van Saskia heeft gekregen. Zijn hobby´s zijn hardlopen en lezen. Omdat het in Kajiado vroeg donker is gaat hij altijd vroeg naar bed, maar het liefst zou hij wat langer willen opblijven om te leren of te lezen. Op school is hij geen uitblinker maar doet goed zijn best en zal er alles aan doen om naar klas 7 over te gaan. Later wil hij graag chauffeur worden en wil dan met een bus toeristen rondrijden. Laten we hopen dat hij deze toekomstdroom ooit mag verwezenlijken. Amos, een mooi, klein, dankbaar en respectvol ventje!

Amos Mbithi
Amos Mbithi