Het ontstaan van Stichting Saina Hope

Stichting Saina Hope is in 2013 ontstaan uit een initiatief van Jetteke Peeters. Zij bezoekt in 2011 Kajiado, een dorpje op zo´n 60 kilometer ten zuiden van Nairobi. Hier doet zij een maand lang vrijwilligerswerk op Saina Primary School. Deze lagere school is door de staat gesticht en de armste kinderen van Kajiado gaan hier naar toe. Hoewel het basisschoolonderwijs in Kenia gratis is, zijn er wel uitgaven voor uniformen, examens, lunches en boeken. Kosten, die de ouders (als die er al zijn) vaak nauwelijks kunnen opbrengen.

Ondertekening statuten
Ondertekening statuten

Opzetten van een sponsorproject

Samen met het toenmalige hoofd van de school, Mrs Serah Koyiet, en gastmoeder Mrs Fatuma Kanchori, zet Jetteke een sponsorproject op. De drie dames delen de overtuiging dat kinderen de toekomst zijn en dat, wanneer zij scholing krijgen, zij kans hebben op een beter bestaan voor henzelf en hun families. In schooljaar 2012 worden de eerste 20 kinderen gesponsord. Helaas verliezen in datzelfde jaar zowel Serah Koyiet als Fatuma Kanchori hun strijd met kanker.

Serah Koyiet
Mrs Serah Koyiet
Fatuma Kanchori
Mrs Fatuma Kanchori

Voortzetting en uitbreiding van het project

Met het hoofd van het schoolbestuur, Mrs Rebecca Mumo en de dochter van Fatuma, Lulu, wordt het project voortgezet, en in 2013 uitgebreid naar 40 kinderen. In mei 2013 volgde de oprichting van de Stichting Saina Hope. In Kenia richt men CBO Elimu Msingi op met de twee dames en Mr Magoso als derde bestuurslid. Op deze manier heeft Saina Hope een onafhankelijke samenwerkingspartner die in het verlengde van Saina Hope ook eigen projecten wil gaan realiseren. Op deze manier werkt Saina Hope dus ook mee aan de ontwikkeling van de lokale organisatie.

Vanaf eind 2018 bestaat het bestuur van Elimu Msingi uit Mrs. Mumo, Mr. Magoso en nieuw bestuurslid Mr. Wambua.
Met deze bestuursleden is een nieuwe fase gestart, waarin de CBO de groei maakt naar een professionelere organisatie en waarin we de eerste lichting middelbare schoolkinderen hebben zien afstuderen. 

Bestuur Elimu Msingi

Doelstelling van stichting Saina Hope

Het doel van onze stichting is om voor zoveel mogelijk kinderen onderwijs te kunnen bieden; niet alleen op de basisschool, maar ook daarna. Want onderwijs biedt de leerlingen van deze school de kans om een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen. Dit doel willen wij bereiken door zowel individuele sponsoring als projecten die ten gunste zijn van de hele school.